Oferta

Już od 1977 roku z powodzeniem zajmujemy się skupem, przetwórstwem oraz sprzedażą dziczyzny.

Oferujemy Państwu najwyższej jakości mięso, które przyjmujemy bezpośrednio od kół łowieckich, pochodzące z terenów położonych w ekologicznie czystym obszarze centralnej Polski.

Swoją ofertę kierujemy do hurtowni, restauracji, sklepów oraz klientów indywidualnych.

Stosowane przez nas technologie prowadzą do wytwarzania wysokiej jakości mięs i produktów pochodnych. Zakład funkcjonuje w pełnej zgodności z zasadami systemu HACCP.

Posiadamy kilka punktów skupu, z których własnym transportem przywozimy skupioną dziczyznę.

Jako dopelnienie naszej oferty proponujemy pieczone mięsa gotowe do podania na stół, a także możliwość indywidualnego przygotowania zamówienia według życzeń Klienta.

Skup dziczyzny
Skup dziczyzny

Skup dziczyzny

Bezpośrednie punkty skupu: Gruszczyn / Środa Wielkopolska / Krajkowo / Wierzyce / Brzeźno Stare

Żywiec do zakupu
Żywiec do zakupu

Dziczyzna do zakupu

Tusze / elementy tuszy / mięso odkostnione / mięso uszlachetnione – przygotowane bezpośrednio do dalszej obróbki cieplnej (z jelenia, daniela, dzika, sarny i bażanta)

Pieczenie mięsa dziczyzny
Pieczenie mięsa dziczyzny

Pieczone mięsa

Pieczenie dziczyzny w całości i w elementach / przygotowanie, dostawa i serwowanie

 

 

 

biodrówka dzika
biodrówka dzika

Polecamy do zapiekania
(Pieczeń);
Do duszenia
(Gulasz)
szynka dzika
szynka dzika

Polecamy do smażenia
(Stek, Bryzol, Sznycel);
Do zapiekania
(Pieczeń, Rolada);
Do duszenia
(Zrazy bite, Pieczeń duszona, Gulasz)
tylna golonka dzika
tylna golonka dzika

Polecamy do gotowania
(Galareta);
Do zapiekania
(Golonka po bawarsku)
tylna noga dzika
tylna noga dzika

Polecamy do gotowania
(Galareta);
Do zapiekania
(Kugelis);
Do smażenia
(Kotleciki)
boczek dzika
boczek dzika

Polecamy do smażenia
(Pierogi ze skwarkami, Jajka po benedyktyńsku, Bigos);
Do gotowania
(Żurek na wywarze z boczku);
Do zapiekania
(Boczek po kantońsku)
żeberka dzika
żeberka dzika

Polecamy do duszenia
(Żeberka w sosie własnym, Żeberka duszone w winie czerwonym);
Do zapiekania
(Pieczone żeberka w marynacie miodowo-musztardowej);
Do gotowania
(Krupnik na żeberkach)
schab dzika
schab dzika

Polecamy do smażenia
(Kotlet Saute, Kotlet schabowy, Bitki schabowe);
Do zapiekania
(Schab w galarecie, Pieczony schab ze śliwką, Roladki schabowe)
karkówka dzika
karkówka dzika

Polecamy do grillowania
(Stek, Szaszłyk);
Do zapiekania
(Rolada, Wolno pieczona karkówka do podawania na zimno);
Do duszenia
(Karkówka w sosie własnym, Bigos)
łopatka dzika
łopatka dzika

Polecamy do smażenia
(Kotlet mielony);
Do zapiekania
(Pieczeń rzymska);
Do duszenia
(Gulasz à la Stroganoff, Pieczeń duszona, Zrazy mielone, Bigos)
przednia golonka dzika
przednia golonka dzika

Polecamy do gotowania
(Galareta);
Do zapiekania
(Golonka po bawarsku)
przednia noga dzika
przednia noga dzika

Polecamy do gotowania
(Galareta);
Do zapiekania
(Kugelis);
Do smażenia
(Kotleciki)
polędwica dzika
polędwica dzika

Polecamy do zapiekania
(Pieczeń, Polędwiczki zawijane w boczku);
Do duszenia
(Pieczeń duszona);
Do smażenia
(Eskalopki, Medaliony)
karkówka jelenia
karkówka jelenia

Polecamy do grillowania
(Stek, Szaszłyk);
Do zapiekania
(Rolada, Wolno pieczona karkówka do podawania na zimno);
Do duszenia
(Karkówka w sosie własnym, Bigos)
łopatka jelenia
łopatka jelenia

Polecamy do smażenia
(Kotlet mielony);
Do zapiekania
(Pieczeń rzymska);
Do duszenia
(Gulasz à la Stroganoff, Pieczeń duszona, Zrazy mielone, Bigos)
żeberka jelenia
żeberka jelenia

Polecamy do duszenia
(Żeberka w sosie własnym, Żeberka duszone w winie czerwonym);
Do zapiekania
(Pieczone żeberka w marynacie miodowo-musztardowej);
Do gotowania
(Krupnik na żeberkach)
udziec jelenia
udziec jelenia

Polecamy do smażenia
(Stek, Bryzol);
Do zapiekania
(Pieczeń, Rolada);
Do duszenia
(Stroganow, Gulasz)
gicz jelenia
gicz jelenia

Polecamy do gotowania
(Galareta);
Do zapiekania
(Kugelis);
Do smażenia
(Kotleciki)
comber jelenia
comber jelenia

Polecamy do smażenia
(Kotlet Saute);
Do zapiekania
(Pieczeń, Comber z jelenia w sosie własnym)
polędwica jelenia
polędwica jelenia

Polecamy do zapiekania
(Pieczeń, Polędwiczki zawijane w boczku);
Do duszenia
(Pieczeń duszona);
Do smażenia
(Eskalopki, Medaliony)
łopatka sarny
łopatka sarny

Polecamy do smażenia
(Kotlet mielony);
Do zapiekania
(Pieczeń rzymska);
Do duszenia
(Gulasz à la Stroganoff, Pieczeń duszona, Zrazy mielone, Bigos)
żeberka sarny
żeberka sarny

Polecamy do duszenia
(Żeberka w sosie własnym, Żeberka duszone w winie czerwonym);
Do zapiekania
(Pieczone żeberka w marynacie miodowo-musztardowej);
Do gotowania
(Krupnik na żeberkach)
udziec sarny
udziec sarny

Polecamy do smażenia
(Stek, Bryzol);
Do zapiekania
(Pieczeń, Rolada);
Do duszenia
(Stroganow, Gulasz)
comber sarny
comber sarny

Polecamy do smażenia
(Kotlet Saute);
Do zapiekania
(Pieczeń, Comber z sarny w sosie własnym)
polędwica sarny
polędwica sarny

Polecamy do zapiekania
(Pieczeń, Polędwiczki zawijane w boczku);
Do duszenia
(Pieczeń duszona);
Do smażenia
(Eskalopki, Medaliony)
gicz sarny
gicz sarny

Polecamy do gotowania
(Galareta);
Do zapiekania
(Kugelis);
Do smażenia
(Kotleciki)
pierś bażanta
pierś bażanta

Polecamy do gotowania
(Rosół);
Do zapiekania
(Pieczeń, Konfitowane roladki, Pasztet);
Do smażenia
(Kotleciki, Devolay, Pierś bażanta w sosie winnym)
korpus bażanta
korpus bażanta

Polecamy do gotowania
(Rosół);
Do zapiekania
(Pieczeń, Rolada, Tagine z bażanta, Pasztet);
Do smażenia
(Kotleciki, Eskalopki)
skrzydło bażanta
skrzydło bażanta

Polecamy do gotowania
(Rosół);
Do zapiekania
(Skrzydełka faszerowane, Skrzydełka miodowo-musztardowe);
Do grillowania
(Grillowane skrzydełka)
udo bażanta
udo bażanta

Polecamy do gotowania
(Rosół);
Do zapiekania
(Faszerowane udka, Udka pieczone w rękawie, Pasztet);
Do smażenia
(Kotleciki, Eskalopki)

Czy wiesz, że…?

  • Dziczyzna jest wolna od antybiotyków, ponieważ zwierzęta żyją na wolności i nie są sztucznie tuczone.
  • Nie ma specjalnych ograniczeń w spożywaniu dziczyzny.
  • Dziczyzna zawiera zdecydowanie mniejszą ilość tłuszczów nienasyconych jak i wielonienasyconych (1,5-2,5% tłuszczu). Taka ilość wynika z trybu życia zwierzyny (ruchliwość zwierząt powoduje intensywne spalanie tkanki tłuszczowej i brak odkładania się jej nadmiaru w ciele).
  • Mięso dziczyzny zawiera mniejszą ilość kalorii (jest mięsem chudym: 100g mięsa z dzika – to 108 kalorii, sarny – 130 kcal, a taka sama porcja popularnej wieprzowiny liczy ponad 300 kcal).
  • Dziczyzna zawiera dużo łatwostrawnego białka – kreatyny.
  • Średnia zawartość białka w mięsie zwierząt łownych wynosi 21-23%, a zawartość tłuszczu tylko 1,1-8%.
  • Dziczyzna zawiera dużo aminokwasów egzogennych (organizm człowieka nie potrafi ich sam wytworzyć).
  • Mięso zwierząt łownych zawiera dużą ilość cennych witamin (między innymi B2, B5, B6) i minerałów, a przede wszystkim magnez, fosfor i wapń.
  • Mięso dziczyzny zawiera dużo mioglobiny, która jest źródłem bardzo dobrze przyswajalnego żelaza (na co wskazuje jego intensywnie czerwony kolor).

 

Galeria


 

 


Zapraszamy do kontaktu

Zostaw wiadomość, a skontaktujemy się z Tobą najszybciej jak to będzie możliwe.

 

Kontakt