Już od 1977 roku z powodzeniem zajmujemy się skupem, przetwórstwem oraz sprzedażą dziczyzny.
Oferujemy Państwu najwyższej jakości mięso, które przyjmujemy bezpośrednio od kół łowieckich, pochodzące z terenów położonych w ekologicznie czystym obszarze centralnej Polski.
Swoją ofertę kierujemy do hurtowni, restauracji, sklepów oraz klientów indywidualnych.
Stosowane przez nas technologie prowadzą do wytwarzania wysokiej jakości mięs i produktów pochodnych. Zakład funkcjonuje w pełnej zgodności z zasadami systemu HACCP.
Posiadamy kilka punktów skupu, z których własnym transportem przywozimy skupioną dziczyznę.
Jako dopelnienie naszej oferty proponujemy pieczone mięsa gotowe do podania na stół, a także możliwość indywidualnego przygotowania zamówienia według życzeń Klienta.


Bezpośrednie punkty skupu: Gruszczyn / Środa Wielkopolska / Krajkowo / Wierzyce / Brzeźno Stare


Tusze / elementy tuszy / mięso odkostnione / mięso uszlachetnione – przygotowane bezpośrednio do dalszej obróbki cieplnej (z jelenia, daniela, dzika, sarny i bażanta)



(Pieczeń);
Do duszenia
(Gulasz)


(Stek, Bryzol, Sznycel);
Do zapiekania
(Pieczeń, Rolada);
Do duszenia
(Zrazy bite, Pieczeń duszona, Gulasz)


(Galareta);
Do zapiekania
(Golonka po bawarsku)


(Galareta);
Do zapiekania
(Kugelis);
Do smażenia
(Kotleciki)


(Pierogi ze skwarkami, Jajka po benedyktyńsku, Bigos);
Do gotowania
(Żurek na wywarze z boczku);
Do zapiekania
(Boczek po kantońsku)


(Żeberka w sosie własnym, Żeberka duszone w winie czerwonym);
Do zapiekania
(Pieczone żeberka w marynacie miodowo-musztardowej);
Do gotowania
(Krupnik na żeberkach)


(Kotlet Saute, Kotlet schabowy, Bitki schabowe);
Do zapiekania
(Schab w galarecie, Pieczony schab ze śliwką, Roladki schabowe)


(Stek, Szaszłyk);
Do zapiekania
(Rolada, Wolno pieczona karkówka do podawania na zimno);
Do duszenia
(Karkówka w sosie własnym, Bigos)


(Kotlet mielony);
Do zapiekania
(Pieczeń rzymska);
Do duszenia
(Gulasz à la Stroganoff, Pieczeń duszona, Zrazy mielone, Bigos)


(Galareta);
Do zapiekania
(Golonka po bawarsku)


(Galareta);
Do zapiekania
(Kugelis);
Do smażenia
(Kotleciki)


(Pieczeń, Polędwiczki zawijane w boczku);
Do duszenia
(Pieczeń duszona);
Do smażenia
(Eskalopki, Medaliony)


(Stek, Szaszłyk);
Do zapiekania
(Rolada, Wolno pieczona karkówka do podawania na zimno);
Do duszenia
(Karkówka w sosie własnym, Bigos)


(Kotlet mielony);
Do zapiekania
(Pieczeń rzymska);
Do duszenia
(Gulasz à la Stroganoff, Pieczeń duszona, Zrazy mielone, Bigos)


(Żeberka w sosie własnym, Żeberka duszone w winie czerwonym);
Do zapiekania
(Pieczone żeberka w marynacie miodowo-musztardowej);
Do gotowania
(Krupnik na żeberkach)


(Stek, Bryzol);
Do zapiekania
(Pieczeń, Rolada);
Do duszenia
(Stroganow, Gulasz)


(Galareta);
Do zapiekania
(Kugelis);
Do smażenia
(Kotleciki)


(Kotlet Saute);
Do zapiekania
(Pieczeń, Comber z jelenia w sosie własnym)


(Pieczeń, Polędwiczki zawijane w boczku);
Do duszenia
(Pieczeń duszona);
Do smażenia
(Eskalopki, Medaliony)


(Kotlet mielony);
Do zapiekania
(Pieczeń rzymska);
Do duszenia
(Gulasz à la Stroganoff, Pieczeń duszona, Zrazy mielone, Bigos)


(Żeberka w sosie własnym, Żeberka duszone w winie czerwonym);
Do zapiekania
(Pieczone żeberka w marynacie miodowo-musztardowej);
Do gotowania
(Krupnik na żeberkach)


(Stek, Bryzol);
Do zapiekania
(Pieczeń, Rolada);
Do duszenia
(Stroganow, Gulasz)


(Kotlet Saute);
Do zapiekania
(Pieczeń, Comber z sarny w sosie własnym)


(Pieczeń, Polędwiczki zawijane w boczku);
Do duszenia
(Pieczeń duszona);
Do smażenia
(Eskalopki, Medaliony)


(Galareta);
Do zapiekania
(Kugelis);
Do smażenia
(Kotleciki)


(Rosół);
Do zapiekania
(Pieczeń, Konfitowane roladki, Pasztet);
Do smażenia
(Kotleciki, Devolay, Pierś bażanta w sosie winnym)


(Rosół);
Do zapiekania
(Pieczeń, Rolada, Tagine z bażanta, Pasztet);
Do smażenia
(Kotleciki, Eskalopki)


(Rosół);
Do zapiekania
(Skrzydełka faszerowane, Skrzydełka miodowo-musztardowe);
Do grillowania
(Grillowane skrzydełka)


(Rosół);
Do zapiekania
(Faszerowane udka, Udka pieczone w rękawie, Pasztet);
Do smażenia
(Kotleciki, Eskalopki)
Czy wiesz, że…?
- Dziczyzna jest wolna od antybiotyków, ponieważ zwierzęta żyją na wolności i nie są sztucznie tuczone.
- Nie ma specjalnych ograniczeń w spożywaniu dziczyzny.
- Dziczyzna zawiera zdecydowanie mniejszą ilość tłuszczów nasyconych (1,5-2,5% tłuszczu). Taka ilość wynika z trybu życia zwierzyny (ruchliwość zwierząt powoduje intensywne spalanie tkanki tłuszczowej i brak odkładania się jej nadmiaru w ciele).
- Mięso dziczyzny zawiera mniejszą ilość kalorii (jest mięsem chudym: 100g mięsa z dzika – to 108 kalorii, sarny – 130 kcal, a taka sama porcja popularnej wieprzowiny liczy ponad 300 kcal).
- Dziczyzna zawiera dużo łatwostrawnego białka – kreatyny.
- Średnia zawartość białka w mięsie zwierząt łownych wynosi 21-23%, a zawartość tłuszczu tylko 1,1-8%.
- Dziczyzna zawiera dużo aminokwasów egzogennych (organizm człowieka nie potrafi ich sam wytworzyć).
- Mięso zwierząt łownych zawiera dużą ilość cennych witamin (między innymi B2, B5, B6) i minerałów, a przede wszystkim magnez, fosfor i wapń.
- Mięso dziczyzny zawiera dużo mioglobiny, która jest źródłem bardzo dobrze przyswajalnego żelaza (na co wskazuje jego intensywnie czerwony kolor).
Galeria
Zapraszamy do kontaktu
Zostaw wiadomość, a skontaktujemy się z Tobą najszybciej jak to będzie możliwe.